Uw persoonlijke lening
Snel geld nodig? Vergelijk persoonlijke leningen!

Geld lenen in België, er zijn diverse mogelijkheden

We gaan u in dit artikel meer vertellen over geld lenen in België, hiervoor heeft u diverse mogelijkheden. Als u al een beetje heeft rondgekeken op onze website dan zult u gezien hebben dat er veel aanbieders van leningen zijn, ook zijn het niet alleen banken.

Met de opkomst van internet zijn er ook veel financieringsmaatschappijen bijgekomen, en dit is geen slechte ontwikkeling. Een financieringsmaatschappij heeft vaak als enige activiteit dat er geld uitgeleend wordt en men is dan ook gebaat bij het afsluiten van zoveel mogelijk leningen. Het zou dus best zo kunnen zijn dat als u bij een bank geweest bent en u komt daar niet in aanmerking voor een lening dat dit bij een financieringsmaatschappij wel het geval is. Er zijn in België diverse soorten leningen maar over het algemeen kunnen we deze in drie soorten samenvatten.

De persoonlijke lening

De persoonlijke lening is een lening waarbij u een vast bedrag leent en dit binnen een vooraf vastgestelde termijn weer terugbetaalt. De aflossing gaat dan in maandelijkse termijnen. U betaald dan een gedeelte aan aflossing en een gedeelte aan rente. De persoonlijke lening wordt door zowel banken als financieringsmaatschappijen aangeboden maar over het algemeen gaat het lening bij een financieringsmaatschappij wel sneller dan bij een bank. Ook zijn er maatschappijen die de persoonlijke lening aanbieden waarbij u geen verantwoording hoeft af te leggen met wat u met het geleende geld van plan bent.

Het doorlopend krediet

Het doorlopend krediet wordt ook wel de geldreserve genoemd. Deze vorm van lenen kunt u een beetje vergelijken met het rood staan bij de bank. U krijgt dan een maximum bedrag wat u mag lenen maar in tegenstelling tot de persoonlijke lening hoeft u dit niet ineens op te nemen. Leent u eerst maar een kleiner bedrag dan betaald u ook over alleen dat gedeelte de rente, lost u dit bedrag en de rente vervolgens weer af dan is het bedrag ook weer beschikbaar voor opname.

De minilening

Als u een klein bedrag nodig bent en u wilt ook nog eens erg snel geld lenen dan kan de minilening aantrekkelijk zijn. Hiermee kunt u al binnen tien minuten geld op de rekening hebben staan. Met de minilening kunt u bedragen tot en met achthonderd euro gaan lenen, het aflossen gaat ook heel anders dan bij de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. U betaald bij de minilening binnen vijftien, dertig of vijfenveertig dagen het gehele bedrag plus de kosten weer terug. Na het aflossen van de minilening kunt u daarna wederom een minilening aanvragen als dit nodig mocht zijn.

Er zijn veel varianten op de drie bovenstaande lening maar vaak zijn dit gespecialiseerde persoonlijke leningen, een mooi voorbeeld hiervan is de autolening. Als u kijkt op deze pagina dan ziet u overzichtelijk alle betrouwbare leningaanbieders van België staan, wij wensen u veel wijsheid toe bij het kiezen van de juiste lening voor u en uw persoonlijke situatie.