Uw persoonlijke lening
Snel geld nodig? Vergelijk persoonlijke leningen!

Geld lenen via een bullet lening

Een bullet lening is een geldlening met een vaste looptijd. De meeste mensen die ik spreek hebben wel eens een periode meegemaakt waarin het financieel iets minder gaat. Een periode waarin een onverwachte uitgave is gedaan en waardoor er geen geld meer op de rekening staat. In een dergelijke situatie zit er niets anders op dan geld lenen. Soms is het zo dringend dat mensen direct geld nodig hebben. Velen ervaren dit als een vervelende periode. Snel geld lenen heeft iets engs, iets wat men liever niet doet. Toch zijn er gunstige leningen beschikbaar om de noodzakelijke uitgaven te dekken. Een van de manieren waarmee men eenvoudig geld kan lenen is de bullet lening. Vandaag behandel ik deze, ietwat specifieke, financiële constructie.

 

Bullet lening – de voordelen

Met een bullet lening kunt u snel en gemakkelijk geld lenen. Het is een specifieke, financiële constructie waarbij u tijdens de looptijd alleen de rente aflost. Dit betekent dat het leenbedrag pas bij afloop van de looptijd door u wordt terugbetaald. Met een bullet lening spreekt u altijd een vaste looptijd af. U heeft zelf volledig zeggenschap over deze looptijd. Wilt u bijvoorbeeld snel geld lenen zonder inkomen maar weet u dat u over 2 maanden een grote som geld ontvangt? In dat geval zet u de looptijd van de lening simpelweg op 2 maanden. U weet dan namelijk zeker dat u geld binnen krijgt waarmee u het geleende bedrag in een keer af kunt lossen.

 

Snel en gemakkelijk geld lenen staat vrijwel synoniem aan de bullet lening. Toch is het aan te raden om de voordelen goed te bekijken. De lening wordt namelijk afgestemd op iemands persoonlijke situatie. Een ieders situatie heeft invloed op de hoogte van het leenbedrag, de maximale looptijd van het geld dat u direct wilt lenen en de maximale looptijd. Een laatste voordeel van deze financiële constructie betreft het inflatierisico. Bij de bullet lening ligt die risico volledig bij de kredietverstrekker en niet bij u.

 

Ik hoop dat de voordelen van de bullet lening helder zijn. Indien u meer specifieke informatie nodig heeft omtrent uw persoonlijke situatie dan adviseer ik u om contact op te nemen met een financieel adviseur.