Uw persoonlijke lening
Snel geld nodig? Vergelijk persoonlijke leningen!

Het geld lenen en in termijnen terugbetalen

Op onze website kunt u veel informatie vinden over alles wat met geld lenen te maken heeft. In dit artikel gaan we u meer vertellen over het geld lenen en in termijnen terugbetalen. Bij bijna alle leningen is het zo dat u het geld wat u geleend heeft in vooraf vastgestelde periode in termijnen terugbetaald, over het algemeen doet u maandelijks dan een aflossing. Deze aflossing bestaat dan voor een gedeelte uit rente en een gedeelte wat u daadwerkelijk op het geleende bedrag aflost.

Aan het einde van de periode heeft u dan uw lening terugbetaald met de daarbij behorende rente. Het is ook vooral de rente waar u rekening mee dient te houden want deze bepaald voor een groot gedeelte hoe veel een lening u zal gaan kosten. In Belgiƫ worden deze kosten het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) genoemd. Des te meer rente u betaald des te meer u de lening zal gaan kosten.

Het is dus ook altijd raadzaam om goed de rente in de gaten te houden als u van plan bent een lening te gaan afsluiten. Vergelijk daarom de verschillende aanbieders met elkaar en heeft u een geschikte financieringsmaatschappij gevonden vraag dan ook altijd een offerte op. Hierop staat de rente nogmaals vermeld maar ook als er andere kosten zijn zoals de afsluitkosten dan kunt u dit op de offerte terug gaan vinden.

Niet alle leningen worden in termijn terugbetaald

Het is dus raadzaam om altijd een offerte op te gaan vragen, dit is ook geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Bent u akkoord met de offerte dan hoeft u deze alleen maar te gaan ondertekenen en retour te sturen en uw aanvraag zal dan in behandeling worden genomen.

Het terugbetalen van een lening gebeurt bijna altijd in termijnen, toch zijn er ook uitzonderingen. Zo is er de minilening, dit is een kleine lening waarbij u tot maximaal achthonderd euro kunt gaan lenen. Deze lening betaald u niet in termijnen terug maar ineens. U krijgt dan vijftien, dertig of vijfenveertig dagen de tijd om de minilening plus de daarbij behorende kosten af te lossen.

Geld lenen kost geld en het is dus erg belangrijk dat u altijd eerst goed de maandelijkse kosten onder de loep voorneemt alvorens een lening af te gaan sluiten. Een lening is immers een langlopende overeenkomst van een aantal jaren en u wilt dit wel maandelijks op kunnen brengen.