Uw persoonlijke lening
Snel geld nodig? Vergelijk persoonlijke leningen!

Mogelijkheden om geld te lenen

Sinds de uitbraak van de financiële crisis zijn banken huiverig bij het verstrekken van leningen. Zowel particulieren als bedrijven ondervinden hinder bij het aanvragen van een bancair krediet. De eisen die worden gesteld aan een kredietverstrekking zijn strenger dan ooit. Zowel de Belgische overheid als de Europese Centrale Bank onder leiding van Draghi pompen geld richting de Belgische banken. Het heeft weinig mogen baten. Mensen die geld willen lenen kunnen vrijwel niet meer bij de traditionele Belgische kredietverstrekkers terecht. Deze situatie heeft tot gevolg dat alternatieve financieringsmogelijkheden aan populariteit toenemen. Uiteraard is de omvang dan deze kredietverstrekking velen malen kleiner dan die van de traditionele banken. Toch kunnen zowel particulieren als bedrijven profiteren van deze leningen.

 

Waarom banken bang zijn om geld te lenen

Voor 2008, het jaar dat de crisis begon, waren de banken maar al te happig op het verstrekken van kredieten. Leningen werden binnen een dag afgegeven en vragen werden er nauwelijks gesteld. In Nederland bijvoorbeeld konden mensen heel eenvoudig geld lenen voor de aankoop van een huis. De Nederlandse banken en hypotheekverstrekkers leenden soms tot wel 25% meer dan de totale waarde van een huis. Ook in België hebben we altijd eenvoudig een krediet kunnen krijgen van de bank. Tenminste, totdat Fortis zich verslikte in het Nederlandse ABN-AMRO. De kredietcrisis kwam op dat moment wel heel dicht bij. Sindsdien is het snel bergafwaarts gegaan met de Europese en dus ook de Belgische economie. Mensen konden lopende leningen niet meer terugbetalen en velen moesten hun huis verkopen. Ook bedrijven hadden moeite met het betalen van de rente op leningen. Het gevolg was dat er veel bedrijven op de fles zijn gegaan. Voor banken de reden om de kredietverstrekking eens onder de loep te nemen. Ook vanuit Europa werd duidelijk gemaakt dat de kredietverstrekking te eenvoudig was. Gevolg was dat banken vrijwel geen leningen meer verstrekten. Helaas voor ons consumenten schiet dit beleid door. Zowel bedrijven als particulieren ondervinden steeds meer hinder in het aanvragen van een krediet. Op het moment dat bedrijven groeikapitaal nodig hebben is dit een vervelende zaak. Voor consumenten is het een nadeel indien men de lening wilt aanwenden voor een verbouwing, de aankoop van een nieuwe auto of de afbetaling van een reeds uitstaande lening. Dat de banken huiverig zijn met het verstrekken van leningen heeft een remmende werking op investeringen en de economie.

 

Waar kun je wel geld lenen?

Geld lenen is wel degelijk mogelijk via wat wij noemen alternatieve leningen. Deze leningen zijn niet te vergelijken met de kredieten die enkele jaren geleden werden verstrekt. Hiermee bedoelen we de flitskredieten en minileningen. Dit waren kredieten die weliswaar snel werden verstrekt maar waar enorme rentepercentages voor werden gevraagd. Menig Belg (en Nederlander) is door deze kredieten in de problemen gekomen. Tegenwoordig zijn de rentepercentages bij wet gemaximaliseerd. Dat heeft ertoe geleid dat de meeste rentepercentages ruim onder de 10% liggen. Anders dan bij de vroegere flitskredieten is het NIET mogelijk om geld te lenen zonder werk of zonder inkomen. Aanbieders van minileningen namen het niet zo nauw met deze regels en zij verstrekten zelfs leningen aan mensen met een BKR registratie. Tegenwoordig is geld lenen zonder werk en met BKR NIET meer mogelijk.

Op uwpersoonlijkelening.be hebben wij een aantal Belgische kredietverstrekkers voor je vergeleken. Bij deze partijen kun je veilig en zonder zorgen geld lenen. De bedrijven houden zich aan de wet en hanteren meer dan schappelijke rentetarieven. Mocht je twijfelen over de maximale hoogte van jouw lening dan kun je een lening simuleren met onze kredietsimulator.