Uw persoonlijke lening
Snel geld nodig? Vergelijk persoonlijke leningen!

Wilt u een persoonlijke lening berekenen?

Als u een persoonlijke lening wilt gaan berekenen dan zijn daarvoor meerdere mogelijkheden, maar laten we eerst eens wat dieper ingaan op de term ‘Persoonlijke lening’. Deze term is afkomstig uit het bankwezen en valt onder het ‘Consumptief krediet’. Hieronder verstaan we leningen waarmee producten worden aangeschaft met een beperkte houdbaarheid zoals auto’s, reizen of elektronische apparaten. In plaats van ‘Consumptief krediet’ wordt ook wel de naam ‘Goederenkrediet’ gebruikt. Andere leningen die hieronder vallen zijn:

 

  • Doorlopend krediet
  • Huurkoop
  • Koop op afbetaling

Duurzame zaken zoals woningen en grond vallen onder de term ‘Hypothecair krediet’ Bij een persoonlijke lening is het geleende bedrag bedoelt om een product mee aan te schaffen, als u een lening wilt afsluiten waarbij u volkomen vrij bent om te doen met het bedrag wat u wilt dan valt dit onder de noemer ‘Geldkrediet’ Bij een persoonlijke lening wordt het geleende geld ineens uitbetaald, de lener betaald in een vooraf vastgesteld aantal termijnen het bedrag terug. Elke maandelijkse termijn bevat een deel aflossing en een deel rente. Zowel de rente als de looptijd worden vastgesteld in de overeenkomst en deze kunnen achteraf niet worden aangepast. Het verloop van de lening staat vast en afgelost krediet kan niet meer worden opgenomen zoals bij een ‘Doorlopend krediet’ Ineens het bedrag aflossen bij een meevaller is wel een mogelijkheid, toch is er dan dikwijls de kans op een boete die afgesproken is in de boeteclausule in de overeenkomst.

Een persoonlijke lening berekenen gaat snel en eenvoudig

Het is niet lastig om een persoonlijke lening te gaan berekenen. De meeste aanbieders bieden hiervoor de ‘simulatie’ mogelijkheid. U kunt dan zelf eenvoudig berekenen wat uw mogelijkheden zijn om te lenen. U geeft simpelweg het bedrag en uw inkomsten in, het systeem laat u daarna meteen de maandelijkse aflossingsbedragen zien met de daarbij behorende looptijd. Op onze website kunt u eenvoudig bij Vergelijk persoonlijke leningen een simulatie uitvoeren bij diverse aanbieders. Is er één of zijn er meerdere aanbieders die interessant voor u zijn dan kunt u eenvoudig een offerte aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u dus verder tot niets. Bij het aanvragen van de offerte wordt in de meeste gevallen ook de acceptatieprocedure doorlopen en u weet dan bij het ontvangen van de offerte dat u na het zetten van een handtekening binnen afzienbare tijd het gevraagde bedrag op de rekening zult ontvangen. Uiteraard dient u in die tussentijd nog wel de overeenkomst te tekenen. U ziet het, een persoonlijke lening berekenen kan erg simpel en snel.